Okumak bir alışkanlıktır.İlk eğitim sürecimizden itibaren hayatımızın her bir köşesinde sesini yükselten bir sestir.
Bilimsel olarak yapılan bir araştırmada okumanın hayatımızın %70 gibi bir kısmını kaplayacak akdar her anımızda var olan ve her istediğimizde istediğimiz yönde açılan bir penceremizdir.
Okumak ile başlayan ilk hayata adım atışımızla geri kalan adımlarımızda geliştirmek adına hep var olan bir olgudur.
kumak olgusu her okunan bir sayfada kişinin hayatını kolaylaştıran ve bilmek adı altında adlandırılan bilgil, sıfatını bize damgalayan bir damgadır.
Okuma alışkanlığı kavramı,kişinin her zaman için zihnini süslemek adına,çok yönlü düşünebilme ve empati kurabilme kavramlarını geliştirme ve yaşamımızı daha kolay ve huzurlu pratik çözüm bulabilme gibi bir çok şeyi kazandırmak adına edinilmesi gereken bir seçenektir.
Ve bilirizki alşkanlıklardan vazgeçmek birhayli zordur.Kazandığımız okuma alışkanlığı kendimizi 7-27 geliştirme ve ilerleme bütünlüğünü yaşatır bizlere.
Okuduğumuz her satırda okuduğumuz anda pekde anımsamasakda yaşadığımız hayatın herhangi bir sayfasında karşımıza çıkar ve bizde bıraktığı etkiyi hayatımıza aksederek farkında olmadan bir çok soruna çözüm bulma köprümüz olur.
Kısacası okuma alışkanlığı bizlere duygularımızı ifade edememe kapsamında okuduğumuz satırlarla duygularımızı bularak yön vermede koca bir çıkış kapsıdır.Her ne kadar çıkana kadar bunu anlayamasakda çıkdığımız anda anlar ve şu sözleri mırıldanırız:kuma alışkanlığı her zman yaşamayı ve insanları sevmeyi ögretir..